Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

ImageAaigem - De carnavalstoet van de Vrije Basisschool Sint-Vincentius in Aaigem vrijdagmiddag was terug van een bijzonder hoog niveau. De kinderen lieten zich onder andere inspireren door Zeppe en Zikki, Barbie, Mexicanen, astronaut Frank De Winne, SOS Piet en Dobus. De leerlingen hadden er dan al een ganse carnavalsvoormiddag opzitten die door niemand minder dan de enige echte Dobus gepresenteerd werd en waarbij ze een schoolprins- en prinses kozen. Die eer ging dit jaar naar jongens van het vierde en de meisjes van het vijfde met Ruben Hendrickx en Reinhilde De Smedt.

ImageMere - De leerlingen van de Sint-Jozefschool hielden hun carnavalsfeest vrijdagmorgen niet op straat omdat het te koud was. De kinderen hielden dan maar een defilé in de turnzaal van de humaniora. Als afsluiter van de voormiddag trokken de kinderen wel nog eens rond het rust- en verzorgingstehuis Meredal zodat de bewoners vanuit hun kamers het jong geweld konden bewonderen. De kleutertjes van de derde kleuterklas A van juf An trokken nadien het rustoord nog in. Op die manier brachten ze carnaval in de kamer van elke bejaarde.

Stoet op de speelplaatsErpe - Omdat de Sint-Martinusschool van Erpe ingesloten zit tussen de Oudenaardse- en de Gentsesteenweg zit een optocht door de straten er voor de leerlingen niet in. Als alternatief werd daarom een rondjesdraaiende optocht gehouden op de speelplaats. Voor de kinderen was die oplossing minstens even goed als een echte optocht en bovendien blijft een ‘binnenactiviteit’ toch altijd net iets veiliger.

Erondegem/Burst - De leerlingen van de Sint-Francisusschool van Erondegem en Burst trokken met een eigen carnavalsstoet door de straten van hun dorp. Bij beide scholen was duidelijk dat er heel wat werk en moeite besteed was aan het maken van de outfits.

ImageErondegem - Nadat de leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Schatkist in stoet door de straten van Erondegem trokken, volgde nog een heuse bollenworp. Op de speelplaats werd gul met snoep gestrooid en dat konden de kinderen wel appreciëren. Naast het verkleden vormde het snoepgoed dan ook de perfecte afsluiter van een leuke carnavalsdag en de ideale start voor een welverdiende vakantie.

ImageBurst - In tegenstelling tot de geplande carnavalsoptocht van de Vrije Basisschool in Mere, lieten de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Molenveld uit Burst zich door de koude niet ontmoedigen. Met een warme trui en een dikke jas trokken de leerlingen vrijdagmorgen bij een temperatuur van -6° Celsius door de straten van Burst. Onderweg werden ze aangemoedigd door ouders en grootouders. Zij zagen onder andere vogels, indianen, Mexicanen, politieagenten, koeien, koks en hippies voorbijkomen. De leerlingen hielden er flink de pas in, maar uitschuivers waren onvermijdbaar op het ongestrooide wegdek.

;