Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Fietsenhandelaar en uitbater weekendcafé verhuren elektrische fietsen Mere - Eric Ghysbrecht van weekendcafé ’t Hofschuurke en Jurgen De Smet van fietsenzaak BCKlèt uit Mere starten een verhuurpunt voor elektrische fietsen. Voor 30 euro kan je starten in de aanloopzone van de Vlaamse Ardennen voor een dag fietsplezier.

Het idee om samen fietsen te verhuren groeide spontaan bij Eric omdat ’t Hofschuurke vlakbij een fietsknooppunt ligt en er heel wat fietsroutes passeren. “Op de parking hier arriveren op mooie dagen voortdurend mensen met fietsen achterop hun wagen die terugkeren van of vertrekken voor een fietstocht. Aangezien niet iedereen zijn fiets kan of wil vervoeren, groeide het idee om een eigen verhuurdienst te starten.”

Samen met Jurgen De Smet en Eva Moerenhout van BCKlèt werd intussen de website www.ebikeverhuurmere.be opgestart waar gebruikers fietsen kunnen reserveren. “Eric is enkel in het weekend open, maar op andere momenten kan men bij mij in de Nieuwstraat fietsen ophalen.” Voor de verhuur wordt 250 euro waarborg gevraagd. "Die kan vooraf gestort worden." Momenteel zijn er al een vijftal fietsen beschikbaar.

“Omdat ik tegenwoordig ook aan jonge mensen veel meer elektrische fietsen dan gewone fietsen verkoop en het hier in de streek toch al wat heuvelachtiger wordt, voorzien we geen gewone fietsen.” De oorspronkelijke start was voor de zomer voorzien, maar dat is niet gelukt. “Daardoor kunnen we nu wat proefdraaien zodat we tegen het voorjaar volledig klaar zijn. Tegen dan willen we ook arrangementen met ontbijt, spaghetti en picknick aanbieden.”

;