Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe - "Het boek "Mijn Kamp" van Adolf Hitler is vrij te koop bij dagboekhandel De Krijger in Erpe." blokletterde de Nederlandse Krant Brabants Dagblad gisteren. In Nederland is het boek niet te koop en kan het ook niet ontleend worden bij de weinige bibliotheken die het bezitten.

Bij De Krijger in Erpe lopen de prijzen uiteen van 30 euro voor een herdruk tot 100 euro voor een originele uitgave uit 1943. De winkelier schat dat hij jaarlijks enkele tientallen exemplaren verkoopt. "Jazeker, ook aan Nederlanders. We verkopen het boek vooral aan mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis."
Hij ziet geen enkel kwaad in de verkoop van het boek. "Wij zijn gespecialiseerd in krijgsgeschiedenis", zegt hij. "Het zou absurd zijn om Mein Kampf te verbieden of te censureren. Hoe kun je ooit een zinnige discussie voeren over een boek, dat je niet gelezen hebt? Je moet mensen juist wel de kans geven om daar kennis van te nemen. Heeft u Mein Kampf trouwens ooit gelezen? Bedenk wel dat het een pil van 800 bladzijden betreft. Die lees je echt niet voor je plezier."

Bron: Brabants Dagblad 13/09/2007 (Twan van Lierop)

;