Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Gouverneur bezoekt Erpe-MereErpe-Mere – Vanmorgen was provinciegouverneur André Denys,  in het kader van zijn ronde van Oost-Vlaanderen, op werkbezoek in Erpe-Mere. De gouveneur was heel lovend over het gemeentebestuur en ging enkele concrete engagementen aan. Enkel over het dossier Siesegemkouter werd geen consensus bereikt.

Vanuit de provincie wil men, via Toerisme Oost-Vlaanderen, meer werk maken van de promotie van Oost-Vlaanderen. “Ik heb vandaag veel geleerd over Erpe-Mere wat ik niet wist. Ik stel alleen maar vast dat het gemeentebestuur te bescheiden is waardoor Erpe-Mere en haar troeven onvoldoende gekend zijn. Met 11 molens op het grondgebied beschikt Erpe-Mere nochtans over stevige troeven voor wandelaars”, meende hij.

Verder zal de provincie Oost-Vlaanderen eind 2009, begin 2010 de fietspaden langs de spoorlijn Zottegem-Aalst aanleggen. Een redelijk groot deel daarvan wordt gerealiseerd op grondgebied Erpe-Mere en Herzele. Ook voor de regularisatie van de talrijke zonevreemde woningen, bedrijven en recreatieterreinen beloofde de gouverneur steun. “Met meer dan 600 woningen, 40 bedrijven en 8 recreatiegebieden is het aantal uitzonderlijk groot. Ik hoop dat we er in slagen 80 à 90% te regulariseren”, stelde Denys.

Het bezoek was geen succes wat betreft de Siesegemkouter op de grens met Aalst. “Ik neem akte van de bezwaren die de gemeente heeft”, stelde hij na afloop. Het gemeentebestuur van Erpe-Mere dat zich fel kant tegen de inplanting van het bedrijventerrein en de afsluiting van de doorgang via de Merestraat en Blauwenbergstraat naar Aalst blijft dus op zijn honger zitten. De gouverneur stelde wel dat er nog een beetje hoop is dat er met de stad Aalst een compromis gevonden wordt over bepaalde discussiepunten. “In de toekomst zullen we de gemeente Erpe-Mere ook meer betrekken in de verdere ontwikkeling van dit industriegebied. Iets wat in het verleden veel te weinig gebeurde”, gaf de gouverneur toe.

;