Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede/Erpe-Mere - Het Nieuwsblad deed een onderzoek naar de kwaliteit van de fietspaden. Uit de studie blijkt dat er in Lede en Erpe-Mere nog heel wat werk aan de winkel is. We beperkten ons tot enkele voorbeeldjes.

De Grote Steenweg (N9) in Oordegem scoort slecht door de slechte staat van het fietspad. Dat het fietspad niet afgescheiden is van de rijweg wordt eveneens aangehaald.

Het plotse stoppen van het fietspad op de Hoogstraat ter hoogte van de Colruyt wordt als gevaarlijk aangekaart.
Ook het ontbreken van een fietspad op Hoging, de snelle verbindingsweg tussen Oordegem en Vlierzele, de vele verzakkingen in het verhoogd fietspad op de Leedsesteenweg en de gevaarlijke oversteek in de Langeweestraat ter hoogte van de Wijstraat vullen het lijstje aan.

In Erpe-Mere wordt het ontbreken van een fietspad in de drukke Bosstraat, samen met de hinder door het geschrankt parkeren, aangekaart. Op de Gentsesteenweg, alweer de N9, is het fietspad in zeer slechte staat. In de Zevekootstraat in Erpe is de weg op sommige plaatsen zo smal dat fietsers er amper tussen de wagens en de huizen kunnen rijden.

De toestand van de Groeneweg, de kortste verbinding tussen het station van Ede en Mere, ligt in erbarmelijke staat. Er zijn ook geen fietspaden. De straten rond Beekstraat en Lindekouter in Bambrugge hebben hetzelfde probleem als de Groeneweg.

Het volledige rapport is te lezen op http://www.nieuwsblad.be/fietspad/

;