Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - De gemeente Lede zette gisterenavond haar nieuwe website on-line. Met een fris ontwerp wil Lede haar inwoners beter wegwijs maken. "Onze website was inhoudelijk helemaal niet slecht en werd dagelijks aangepast. Hij bood echter onvoldoende mogelijkheden", vertelt Renske De Bremme.

Door de aanpassing is www.lede.be nu klaar voor een e-loket. Ook een stratenplan met 'points of interest' is er te vinden. "Hier kan je zien waar bijvoorbeeld ontmoetingscentra of begraafplaatsen gelegen zijn." Verder komen er ook sub-websites voor het OCMW, de bib, de Academie voor Muziek en Woord en de brandweer. Verenigingen die aangesloten zijn bij een gemeentelijke raad krijgen eveneens een eigen pagina. "We hebben er voor gekozen alle bestaande sites op hetzelfde platform te integreren. Voordeel is dat iedereen, ook de verenigingen, zelf zijn informatie kan aanpassen", klinkt het.

Nieuw is de mogelijkheid om on-line de catalogus van de bib te bekijken en boeken te verlengen, lesverplaatsing en afwezigheden van leerkrachten van de academie te bekijken en de integratie van de brandweersite met nuttige informatie en fotomateriaal.

Met de nieuwe site wil de gemeente inspelen op het almaar stijgende internetgebruik. "Toch willen we ook de mensen die niet aangesloten zijn niet uit het oog verliezen." Met het verdwijnen van 'Het Reklaamblad van Lede', ging ook het communicatiekanaal van gemeentelijke berichten verloren. "We hebben een overeenkomst gesloten met Aktueel waardoor alle berichten voortaan ook daar te vinden zijn."

;