Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Het is helemaal niet zeker dat er een nieuwe brandweerkazerne komt in Lede. Dat viel op te maken uit een antwoord dat burgemeester Geert Grepdon gaf naar aanleiding van de bouw van een loods voor de brandweerdienst.

"Het is momenteel niet meer mogelijk een kazerne te bouwen door de herzieningen bij de brandweerkorpsen", stelde Grepdon, geconfronteerd met vragen van de oppositie bij de bouw van een loods voor de stalling van brandweervoertuigen langsheen de Wichelsesteenweg. De loods, die 12 op 30 meter zal meten, zal gebruikt worden voor de stalling van voertuigen van de technische dienst en brandweer. De brandweer krijgt twee poorten die rechtstreeks toegang geven tot de Wichelsesteenweg.

Schepen Dirk Rasschaert benadrukte wel dat de loods in eerste instantie als tijdelijke oplossing zal dienst doen. "We hebben voor de technische dienst en brandweer recentelijk heel wat nieuwe wagens gekocht. Als die een overdekte staanplaats krijgen zullen ze minder te lijden hebben van slijtage", stelde Rasschaert. Hij voegde er aan toe dat de loods mobiel is,
waardoor hij later, in het kader van de centralisatie van de technische diensten, naast de bestaande plaats op Heiplas kan geplaatst worden. De kostprijs bedraagt 159.630 euro. Volgend jaar zou de loods al ter beschikking zijn.

;