Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Een man uit Teralfene, die het zoontje van zijn toenmalige vriendin uit Lede misbruikte, is door de strafrechtbank veroordeeld tot drie jaar cel waarvan de helft met uitstel. De feiten kwamen aan het licht tijdens een klasgesprek in 2004 ten tijde van het proces-Dutroux.

Tijdens dat gesprek maakten enkele leerlingen grapjes als het onderwerp van seksueel misbruik ter sprake kwam. Het slachtoffer, X., toen 14 jaar, reageerde boos. Leerkrachten gingen daarop in waardoor het misbruik aan het licht kwam. Dat speelde zich af midden jaren '80. Tony V., nu een veertiger, was toen samen met de moeder van X. "Ik moest iedere morgen opstaan om te gaan werken", zegt de moeder. "Achteraf bleek dat hij mijn zoon bij hem in bed nam en dat hij het kind misbruikte. 's Avonds ging hij zogezegd ook altijd een nachtzoen geven. In realiteit speelden er zich andere zaken af."

De dader moet na zijn vrijlating een behandeling volgen, 5.000 euro morele schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en 1.000 euro aan beide ouders.

;