Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Oppositiepartijen Groen! en Sp.a toonden zich fel gekant tegen de plannen om ook de bouw van woningen toe te laten op het uit te breiden deel industrieterrein aan Heiplas in Lede. Vooral de toelating om een aansluitende woning te plaatsen viel Groen! zwaar.

"Jullie pleiten steeds voor een optimaal plaatsgebruik. Wel dat is absoluut geen rationeel gebruik", stelde Jo Maebe (Groen!). Ook de prijs die eigenaars moesten betalen voor het verwerven van de toelating om een woning te bouwen vond Maebe schandalig. "Voor 7.400 euro gaan jullie heel wat mensen lokken die hier een huisje zullen willen plaatsen."

Burgemeester Geert Grepdon en schepen Dirk Rasschaert nuanceerden de opmerkingen. "Als iemand niet bouwt op het industrieterrein dan zal die dat elders doen en daar ruimte innemen. Dat argument snijdt dus geen hout", stelde de burgemeester. Rasschaert voerde aan dat een perceel van 5.000m² al snel 375.000 euro kost, zonder rekening te houden met de kostprijs van de industriegebouwen. Uiteindelijk betaalt iemand voor zijn bouwgrond eerst 75 euro/m² voor de industriegrond en vervolgens 125 euro/m² om er te mogen bouwen. Dat lijkt me een faire prijs voor bouwgrond. Zeker als we er rekening mee houden dat zo iemand voor nieuwe werkgelegenheid zorgt", besloot de schepen van openbare werken.

;