Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Vrt-journalist Johan De Ryck stapt in politiekLede/Wanzele - Amper één dag na zijn laatste nieuwsbulletin en een maand voor zijn officiële pensioendatum maakt radiostem en journalist Johan De Ryck uit Wanzele bekend dat hij lijstduwer wordt voor ‘De Coöperatie’. Dat nieuw politiek project van schepen Dirk Rasschaert (ex-Vld), Stephanie Camu (sp.a) en Jan Huib Nas (ongebonden) wil in Lede meer betekenen dan louter politiek.

“Een visie die me ligt. Ik ben altijd een linkse liberaal geweest”, vertelt De Ryck. Die is geïntrigeerd door de politiek zoals die in Scandinavië bedreven wordt. Met zijn beslissing treedt De Ryck, jarenlang achter de schermen actief voor Open Vld Lede, definitief uit de schaduw met zijn politiek engagement. “Voor mijn pensionering was dit ondenkbaar, maar nu wil ik me volop ten dienste stellen.”

De beslissing brengt De Ryck in een lijstje van tal van andere journalisten. Onder andere Jan Becaus (N-VA), Ivo Belet (CD&V), Siegfried Bracke (N-VA), Nadine De Sloovere (CD&V), Dirk Sterckx (Open Vld), Pol Van Den Driessche (CD&V), Tuur Van Wallendael (CD&V), Lukas Vander Taelen (Groen), Mark Van Lombeek (CD&V), Vili Yüksel (CD&V), Reddy De Mey (Vlaams Belang) maakten eerder de overstap van de journalistiek naar de politiek.

Door de beslissing verdwijnen de debatten van 'Lee Matinee' wellicht definitief in de koelkast en zal De Ryck in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Lede op 14 oktober geen politieke debatten modereren. “Voor de buren van Erpe-Mere waar ik opgroeide, vormt dat wellicht minder een probleem. Toch zal ik ook daar de organisatoren de afweging laten maken”, besluit de man.

;