Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Vlaams Belang-raadslid Jurgen Van Hauwermeiren wil dat Lede mensen beter informeert en subsidieert wat betreft de mogelijkheden van hernieuwbare energie. Groen! sloot zich bij de vraag aan, maar vroeg extra aandacht voor isolatie en kansarmen." In onze buurgemeenten Erpe-Mere, Wichelen en Wetteren werden inmiddels al subsidies ingevoerd.

Ik stel voor dat ook wij bekijken hoe we onze bevolking kunnen aanmoedigen om groene energie te gebruiken", stelde Jurgen Van Hauwermeiren.
Raadslid Jo Maebe (Groen!) trad zijn collega bij, maar vroeg om in eerste instantie extra aandacht te besteden aan subsidies voor isolatie. Hij wees er ook op dat al die maatregelen vaak buiten het bereik blijven van kansarmen. "Voor hun is een gezamelijke aankoop van stookolie vaak efficiënter", stelde hij.
Verder vroeg hij om budgetmeters ter beschikking te stellen zodat particulieren zelf hun verbruik kunnen registreren. Tot slot wees hij op de voorbeeldfunctie van de gemeente voor haar gebouwen en openbare verlichting.

Schepen Paul De Winne reageerde dat de milieuraad in november een voorstel zal opmaken om hiernieuwbare energie te stimuleren. Hiertoe zullen de bestaande reglementering van de omringende gemeenten als voorbeeld gebruikt worden.

;