Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Om de veiligheid van het personeel te waarborgen zal de elektriciteitsinstallatie in de gebouwen van de technische dienst en de brandweer langsheen de Vijverstraat vervangen worden. Bij diverse keuringen werd de gemeente aangemaand iets aan de onveilige installatie te doen.

Het gemeentebestuur van Lede gaat de elektriciteit van het gebouw van de Vijverstraat 2 integraal vernieuwen. De installatie is tot op de draad versleten en een absoluut gevaar voor het personeel. Raadslid Edwin Brantegem (Sp.a) was echter van oordeel dat het zinloos was de installatie integraal te vernieuwen, aangezien er plannen zijn om alles binnen enkele jaren te slopen.
Schepen Dirk Rasschaert reageerde dat die kans inderdaad groot is, maar dat bij verschillende veiligheidskeuringen de zelfde opmerkingen steeds weerkwamen. "Voor de veiligheid van ons personeel moeten we de installatie op punt zetten." Brantegem was het er mee eens, maar vroeg de aanpassingen te beperken tot het hoogst noodzakelijke.

Vlaams Belang vroeg dan weer om verder te gaan dan de noodzakelijke vernieuwingen. "Ik ga er van uit dat, gezien de gebruikelijke snelheid van de gemeente Lede, onze diensten nog tientallen jaren in die gebouwen zullen doorbrengen. Daarom lijkt het me aangewezen voorzieningen aan te leggen om op termijn zelf milieuvriendelijke energie op te wekken en te gebruiken", stelde Jurgen Van Hauwermeiren.

;