Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - De plaatselijke Vlaams Belang afdeling klaagt de gebrekkige opvolging na wegenwerken aan. "Ik erger mij steeds en steeds opnieuw, als ik vaststel dat pas aangelegde straten binnen de kortste keren worden opengebroken." stelde Marc Boterberg (VB) tijdens de jongste gemeenteraad. Het Vlaams Belang eist dan ook dat het gemeentebestuur controles uitvoert of wegdek, voet- en fietspaden na werken terug in de oorspronkelijke staat hersteld worden.

Sedert december 2004 bestaat ook in Lede een code die de nutsmaatschappijen er toe verplicht bij grote wegenwerkzaamheden hun ingrepen op elkaar af te stemmen. Het wegdek zou daarna voor twee jaar onberoerd moeten blijven, met uitzondering van dringende of onvoorziene werken.
Schepen van openbare werken Dirk Rasschaert erkende het probleem, maar wees er op dat er steeds opnieuw kleine werkjes nodig zijn die niet kunnen worden uitgesteld, net wegens noodzaak of hoogdringendheid. Hij stelde dat het opbreken van pas aangelegde wegen niet te vermijden valt. Op de vraag naar controles na de werken kwam geen echt antwoord.

;