Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Geen enkele dronken bestuurderErpe-Mere/Lede - Tijdens de verkeersveilige nacht liet de lokale politie Erpe-Mere/Lede 106 bestuurders blazen. Geen enkele bestuurder had gedronken.
In de 29 Oost-Vlaamse politiezones werden 2.791 voertuigen gestopt. Van 2.780 chauffeurs werd een ademtest afgenomen, waarvan bij 146 bestuurders een strafbaar alcoholgehalte werd vastgesteld (5,2%).

Vergeleken met vorig jaar is dit een daling (in 2007 waren er 6,6% alcohol - geïntoxiceerden). De resultaten zijn bovendien de beste sinds 2003. Er werden ook 6.477 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 723 chauffeurs (11,2%) begingen een overtreding. Dat is ruim een procent meer dan vorig jaar.
Er werden vijftien personen onderworpen aan een controle op illegale drugs waarvan er vier een positief urinestaal afleverden en twee geen urinestaal konden afleveren. Er werd van deze zes personen een bloedstaal afgenomen.
Er werden 26 rijbewijzen ingetrokken voor alcoholintoxicatie, 10 voor snelheidovertredingen en 2 voor rijden onder invloed van illegale drugs.

;