Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Gouverneur vol lof voor Leedse brandweerLede - De brandweer van Lede kreeg dit jaar ter gelegenheid van de feestdag van Sint-Barbara, patrones tegen vuur, gouverneur André Denys over de vloer. De gouverneur was onder de indruk van de toespraken en had niets dan lof voor de vrijwilligers. Dit jaar werd de Sint-Barbaraviering gestart met een stil moment bij het graf van collega brandweerman Ronny Hansens die eerder dit jaar overleed.

Na de misviering vond op het gemeentehuis een academische zitting plaats en ontvingen verschillende brandweermannen een ereteken uit de handen van burgemeester Geert Grepdon en gouverneur André Denys.

Luitenant-Bevelhebber Bart van Hauwermeiren maakte van het bezoek van de gouverneur gebruik om enkele netelige toestanden aan te klagen. De gouverneur was zo onder de indruk van de opmerkingen, dat hij prompt een kopie van de toespraak vroeg. "Het is mijn taak om gebreken bij de brandweerkorpsen te detecteren  en ze op te lossen", stelde Denys.

Ondanks de hopeloos verouderde kazerne, die nauwelijks de 43 vrijwilligers kan huisvesten, suggereerde de gouverneur de bouw van een nieuwe kazerne in beraad te houden omdat de nieuwe brandweerzones nog niet definitief zijn vastgelegd. De plannen voor de oprichting van een loods ter hoogte van de site van de technische dienst aan de Wichelsesteenweg, de renovatie van de huidige kazerne en de aankoop met subsidies van een nieuwe autoladder vond hij wel heel positief.

;