Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Wie een kamer wil betrekken in het nieuwe rusthuis dat het OCMW van Lede wil bouwen op het domein van Mesen zal dieper in de buidel moeten tasten. Momenteel kost een kamer 35 euro per dag, maar dat verandert naar 53 euro per dag. "De cijfers zijn weliswaar dezelfde, maar de volgorde maakt een groot verschil", stelde Jo Maebe Groen!.

Sp.a stelde dat het rusthuis een financiële strop wordt voor de gemeente. "Vandaag wordt de bouwkost geschat op 453.000 euro voor 93 bedden. Ik ben benieuwd hoeveel dat binnen 4 à 5 jaar zal zijn", stelde Edwin Brantegem, die de dagprijs van 53 euro een serieuze onderschatting vond. "Willen we zonder verlies draaien, dan moeten we minstens 55 euro vragen.

Bovendien maakt het rusthuis de voorbije jaren een verlies van 411.000 euro. Als we dat meerekenen dient het OCMW 70 euro per dag te vragen."
Brantegem wees er ook nog op dat een gemiddeld pensioen rond de 1.000 euro ligt en dat nu maar enkelen van de 80 bewoners het rusthuis zelf kunnen betalen. "Ik vrees dat we het beter aan de privé kunnen overlaten", besloot Brantegem.

;