Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Sp.a en Vlaams Belang hechtten maar weinig geloof aan de projecten die het gemeentebestuur van Lede voorziet voor 2009. "Behalve dat de begroting dit jaar voor het eerst in 20 jaar op tijd voorgelegd wordt, is er weinig om fier op te zijn", stelde Edwin Brantegem (sp.a). Hij maakte de balans op van 20 jaar onafgebroken besturen door CD&V en Open VLD.

"Alleen de bouw van de sporthal en zaal De Bron zijn het vernoemen waard. De sporthal werd weliswaar nog opgestart door de vorige meerderheid en de Bron is een veredelde frituur met lekkend dak." Toch heeft Brantegem goede hoop op de toekomst wat betreft de aanleg van fietspaden, de uitbreiding van de sporthal en de nieuwe Volkskring.

"Als we alles mogen geloven lijkt dit een wonder. Alleen waren de zelfde beloftes ook negen maand geleden te horen bij de begroting van 2008", stelde hij. "Met de cijfertjes wil ik me niet meer bezighouden omdat het toch allemaal leugens zijn. Ik heb eigenlijk medelijden met de personeelsleden die die leugens moeten op papier zetten.
Hoe verklaar je anders dat de Kleiweg van 500.000 euro naar 1,1 miljoen gaat. De uitbreiding van de sporthal 650.000 euro meer kost en de Volkskring 200.000 euro in prijs stijgt", somde hij op.
Brantegem vindt het dan ook tergend dat 80% van de plannen voor 2009 al in 2008 gepland waren, maar alle prijzen drastisch gewijzigd zijn.

Marc Boterberg (VB) zag op grafieken die hij bijhield dat 2009 een uitzonderlijk beloftejaar wordt. "Dergelijke pieken zien we gewoonlijk enkel vlak voor verkiezingen. Ik hoop dat jullie de beloftes voor het wonderjaar 2009 allemaal gaan waarmaken al vrees ik dat alle bedragen opnieuw onderschattingen zullen zijn en dat we eind dit jaar zullen vaststellen dat de begroting andermaal een groot leugenboek was waarvan nauwelijks iets gerealiseerd werd."

;