Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Emotioneel afscheid van Lee Carnaval + uitslagenLede - Met de popverbranding heeft Lede maandagavond afscheid genomen van carnaval. Prins Bart zette zijn hoed af voor het vele werk dat de carnavalisten deden en kan nu terug aan het werk als arbeider bij Volvo. "Bedankt voor deze prachtige dagen", riep hij tijdens zijn afscheidslied. Keizer Yves was eveneens vol lof voor het werk van de carnavalisten. "Alle groepen hebben keihard gewerkt en dat was de zien aan een betere kwaliteit van kostuums, wagens en liedjes. Ik ben dan ook oprecht fier jullie keizer te zijn." De avond, die emotioneel eindigde, werd wel even overschaduwd door een incident tijdens de prijsuitreiking die talrijke gedeelde plaatsen opleverde. Keizer Yves heeft begrip voor de ontgoocheling maar benadrukt dat alle punten van de juryleden gewoon opgeteld werden.

In de categorie enkelingen ging de overwinning naar LKV Kartousj en Kartasj & Coken (D'emilekes), onmiddelijk gevolgd door LKV Oetsjewaa (Weur vertrekken uit Léé moar pakken eur zotten niet mee!), LKV De Keibergplekkers (Rio in Léé) en LKV Foert (Mé ons voelt iedereen zich veilig).

Bij de kleine groepen zonder wagen was er een gedeelde eerste plaats voor LKV D'Engelen (De poeppen goan weer ont dansen) en LKV De Slekketisjen (De wachters van Lee). De tweede plaats ging naar LKV Dweis & Oaverecht (Bolleewood), gevolgd door LKV De Kontenbonkers (Van iet nor niet) en LKV Toeternietoe (Tees joar zetten weur de bloemekens ne kèr buiten). Ook de laatste plaats werd gedeeld tussen LKV De Potters (Hocus Pocus Potters), LKV Kienjerozje (Veur n'ieste keer zemmen der bij, weur moken de kiendjes blij) en LKV De Schellekens (Vist er mor isn noar van de joar). Deze drie groepen liepen echter wel strafpunten op doordat ze laattijdig inschreven.

Bij de groepen met een middelgrote praalwagen bleef de strijd onbeslecht. Ook hier belandden LKV Veur De Leut (De prinselijke jacht) en LKV Just Niet (PML) beiden gelijk.
Bij de groepen met een grote praalwagen ging de overwinning naar LKV Special (Donker of reigen, nieks augt ons tegen). S.C.F.V Goedemor (Jubilé) werd tweede, LKV Zjareg (Veur eu pakske sjikke en eu stik chocolat meugde mij nekker pakken in mij gat) derde en LKV De Smoelentrekkers (Wilt ge hoogerop? Gaby Fernand, hij zorgt voor den top)vierde.

;