Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Paardenopvang blijkt toch oplichting Erpe-Mere/Lede - Het parket van Dendermonde en de lokale politie Rhode en Schelde hebben dinsdag bij een inval in de boerderij van de vzw Los Vaqueros uit Erpe-Mere/Lede op de Wettersesteenweg in Westrem, vlakbij Bavegem, tien verwaarloosde paarden in beslag genomen. Twee bestuurders van de vzw werden meegenomen voor ondervraging en zijn in  verdenking gesteld wegens malafide praktijken.

De vzw Los Vaqueros profileert zich volgens haar statuten als een paardenopvang en dierenwelzijnorganisatie. De vzw garandeerde aan paardeneigenaars dat zij voor een levenslange opvang van hun paarden zou zorgen en dat de voormalige eigenaars hun paard altijd konden bezoeken of dat zij mochten informeren naar de gezondheid van hun paard.

De dierenrechtenorganisatie BLID waarschuwde eerder al dat de vzw niets meer was dan een dekmantel. BLID verweet de vzw dat ze de paarden niet zomaar gratis opvingen uit liefdadigheid maar er grof geld aan verdienden en zelfs paarden doorverkochten aan het slachthuis. De bestuurders reageerder op die beschuldigingen furieus en schreeuwden hun onschuld uit. De inval van het parket geeft BLID nu gelijk.

Bij de inval werden een tiental verwaarloosde paarden aangetroffen. Ze werden in beslag genomen en naar een andere locatie overgebracht voor verdere verzorging.

;