Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

ImageLede - Werner Eeman (56) uit Lede verdiept zich al 15 jaar in de wereld van (jonge) massa- en seriemoordenaars. Naast topadvocaat Jef Vermassen, eveneens afkomstig uit Lede, werd hij zo een echte 'true crime'-autoriteit die al vijf boeken schreef over het thema.
"Met de recente massamoorden in Dendermonde en Duitsland is het thema brandend actueel. Ik stel ook vast dat dergelijke zaken vroeger vooral voorkwamen in Amerika, maar de laatste tijd neemt het fenomeen af in de VS - misschien door de strengere beveiliging - en toe in Europa", vertelt Werner Eeman.

In de jaren '90 verzamelde hij al in twee boeken gevallen van seriemoorden in Europa en wereldwijd. Enkele jaren terug ging hij een stap verder. Zo ging hij op zoek naar de mens achter het monster. "Moordenaars waren ooit kleine lieflijke baby's. Ik wou dan ook weten welke motieven er bij dergelijke zaken aan de oorsprong liggen", vertelt hij.
Eeman gaat ook dieper in op de verschillende categorieën van moorden waaraan jeugdige daders zich schuldig maakten en verzamelde al die gegevens in de boeken 'Monsters in mensengedaante', 'Jong maar niet onschuldig' en 'Door het lint'.

"Ik ben al jarenlang gefascineerd door de duistere kanten van de menselijk psyche. Ik hou dan ook nauwgezet alle publicaties over het thema bij", vertelt Eeman.  Eemans drie laatste boeken zijn na de recente moordpartijen terug brandend actueel. Daarom worden ze in april heruitgegeven als een box. Deze zal in de boekhandel verkrijgbaar zijn vanaf 29,95 euro.

;