Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Het OCMW van Lede moet 1,6 miljoen euro besparen op de bouw van het nieuwe rusthuis op het Markizaatdomein. Daarom wordt onder andere voorgesteld de ramen te gebruiken die niet open kunnen, de kamers te verkleinen en geen koeling in de cafetaria te voorzien. De kamers zullen ook niet uitgerust worden met individuele douches.

"We hebben navraag gedaan in andere rusthuizen en het blijkt dat slechts 25% van de bewoners de douche gebruiken. Met de legionellabesmetting in OLV in het achterhoofd, lijkt het ons aangewezen af te zien van de plaatsing van douches. Daarmee besparen we al 3.000 euro per kamer of 270.000 euro", vertelde OCMW-voorzitter Roland Uyttendaele naar aanleiding van een vraag van sp.a-raadslid Edwin Brantegem.

Deze was niet mals voor het bestuur. "Waar zijn we mee bezig? In 2020 gaan wij een modern rusthuis openen zonder douches en met ramen die niet open kunnen. Een koeling in de cafetaria is ook overbodig. Wellicht redeneren  jullie dat hoe warmer het er is, hoe meer verteer er is."
Brantegem riep ook op eindelijk eens de werking van het OCMW te bekijken. "Momenteel willen jullie de dagprijs verlagen door de bouwkosten terug te brengen. Het lijkt me interessanter de werking te saneren."
OCMW-voorzitter Uyttendaele liet weten dat men bezig is met een saneringsronde.

;