Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Rottweilers scheuren hond in stukkenImpe - Guido Troch en Muriëlle Mckanzie uit Impe moesten zondagmorgen machteloos toekijken hoe hun geliefde hond Terror door twee rottweilers verscheurd werd. Het koppel bezocht in Temse een rommelmarkt en wandelde ter hoogte van het bedrijf Olieslagers & Co in de Kapelanielaan naast het groene hek toen de twee honden hun West Highland white terrier, in de volkmond Cesarke, door het hek sleurden.

"Het was verschrikkelijk. Ik slaap er al twee nachten niet van en zit net als mijn vrouw onder de pillen", vertelt Guido Troch. "We waren ons van geen kwaad bewust toen we met onze Terror langsheen de poort van dat bedrijf wandelden, toen plots die twee beesten afgestoven kwamen en ons hondje door een opening van 20cm onder de poort doorsleurden. Ik kon niets doen, behalve toekijken hoe hij langzaam afgemaakt werd door die monsters."
Het paar belde alle nummers af die aan de poort bevestigd waren en alarmeerde de politie, maar het duurde lange tijd vooraleer iemand reageerde. Toen was het al te laat voor de hond die reeds 10 jaar deel uitmaakt van de familie. "Ik ben er kapot van en het was maar mijn hondje, stel je voor dat het een peuter was die te dicht bij het hek kwam. Je kan het je echt niet voorstellen..."

;