Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede/Wichelen - De heraanleg van het kruispunt Heiplas ter hoogte van het winkelcentrum in Lede op de steenweg tussen Wichelen en het kruispunt Vijfhuizen in Erpe start, omwille van vertraging en in tegenstelling tot de datum van 6 april die er op de aankondigingsborden staat, op maandag 27 april. De verwachte einddatum van de werken is eind 2009.

De verkeerssignalisatie die de wegomleiding aanduidt ter hoogte van winkelcentrum Heiplas langsheen de Oude Wichelsesteenweg en Heide werd wel al geplaatst omwille van de werken aan de stationsomgeving in Wichelen. In principe is het ook mogelijk de steenweg te gebruiken tot aan Elsbrug in Wichelen en daar richting Bogaert te rijden. Omdat die bocht echter te scherp is voor zwaar vervoer, wordt het doorgaand verkeer al vroeger van de steenweg gestuurd.

Op maandag 27 april start de voorbereidende fase ter hoogte van Heiplas. Die zal een drietal weken duren. In die periode worden de grachten gedempt en ingebuisd. Op dat moment zal er geen verkeer meer mogelijk zijn tussen de Wichelsesteenweg en Elsbrug in Wichelen. Het verkeer zal verder omgeleid blijven via de Oude Wichelsesteenweg die ook al deels gebruikt wordt als omleidingsweg voor de herinrichtingswerken aan de Wichelse stationsomgeving die eind maart startten. Vervolgens zullen de nutsmaatschappijen werken uitvoeren en zal het verkeer met verkeerslichten geregeld worden.

Afhankelijk van de snelheid van de werken zal dan gekeken worden welke werken voor het bouwverlof aanvangen.
“Omdat het niet de bedoeling is alles opgebroken te laten tijdens het bouwverlof zal in functie van de nog beschikbare tijd gekeken worden of er gestart wordt met het ophogen en vernieuwen van de Kleiweg richting containerpark of met de infrastructuurwerken aan de kant van de Heiplasstraat”, vertelt schepen van openbare werken Dirk Rasschaert.

Tijdens de werken zal er heel wat aandacht gaan naar de vlotte bereikbaarheid van het winkelcentrum. “Tijdens een infovergadering met de winkeliers werd afgesproken dat er op de wekelijkse werfvergadering een vertegenwoordiger aanwezig zal zijn voor de middenstanders. Rond Sint-Maarten en Nieuwjaar zullen we er ook voor zorgen dat de steenweg vrij blijft. Desnoods worden de werken in die periode tijdelijk opgeschort.”

;