Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

ImageOordegem - Slager Gert Van der Stuyft (36), van de gelijknamige slagerij op de Grote Steenweg in Oordegem, heeft tijdens de Belgische Eurobeef wedstrijd de op één na beste prestatie geleverd. Hij strandde met zijn gamma van smeerpaté, hespeworst, vol-au-vent, een fondueschotel en een gebakken beenhesp nipt achter Thomas Gritten uit Sankt-Vith en verdiende daarmee de Zilveren Oscar 2009.

Gert Van der Stuyft, die sinds zijn 19de in de beenhouwerij van zijn vader Henri werkt en deze elf jaar geleden samen met zijn echtgenote Sophie Vinck overnam, is niet aan zijn proefstuk toe. Zo prijkt zijn naam al op de lijst van de Grootorde der Belgische Slagers en is zijn peter Willy Verbist er nationaal voorzitter. Het was ook van hem dat hij zijn Oscar overhandigd kreeg. "Het is intussen de derde keer dat ik deelneem aan deze wedstrijd. In 2005 haalde ik de gouden poem en in 2007 strandde ik op de tweede plaats. Dit jaar legde ik de lat hoger en nam ik deel voor de Oscar."

Ondanks dat Van der Stuyft naast de gouden oscar greep mag hij zich toch de morele overwinnaar noemen. "De winnaar van de wedstrijd presenteerde zes stukken vlees. Ik eindigde slechts 0,15 punten lager met een bereiding minder. Toch was het een hels karwei. Het voorbereiden van de fondueschotel kostte me bijvoorbeeld vier uur. Elk gehaktballetje was exact even groot en woog precies 16 gram. Ze zijn ook allemaal tweemaal gerold. De stukjes vlees heb ik met de lat afgemeten zodat ze precies 2 bij 2 centimer groot waren en de peterseliegarnering moest kaarsrecht liggen."
Ondanks de zware inspanning gaat de slager nu niet op zijn lauweren rusten. "Ik heb me al ingeschreven voor de volgende editie in 2011", klinkt het resoluut.

;