Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Leedse uitzendconsulente houdt stand in 'Op zoek naar Maria'Lede - De 32-jarige Marian Van Klaveren uit de Broeder De Saedeleerstraat in Lede houdt voorlopig stand in de live-shows van het VTM-programma 'Op zoek naar Maria'. Nadat ze in Salzburg door de professionele jury naar huis gestuurd werd, ontving ze een wildcard van Albert Verlinde. Intussen heeft ze ook de eerste liveshow zonder problemen overleefd.

Marian Van Klaveren is de op één na oudste deelneemster van de VTM-show die op zoek gaat naar de ideale musicalartieste om de rol van Maria te spelen. Bovendien is ze de enige deelneemster die niets met muziek of dans te maken heeft. Beroepshalve werkte ze als bediende in het uitzendkantoor Manpower in de Nieuwstraat in Aalst, maar omwille van haar selectie heeft ze nu zes maanden tijdskrediet opgenomen. Toch was de selectie voor haar een absolute verrassing.
“Ik had de trailers op tv gezien en was wel aangesproken. Ik ben echter heel onzeker van aard, tot grote frustratie van mijn man en familie, en durfde het niet aan om mezelf in te schrijven. Uiteindelijk heeft mijn collega Jeroen De Waele het formulier voor me ingevuld”, vertelt Marian. Na de eerste selectie kreeg ze een telefoontje dat ze doorging. Toen werd ze geselecteerd om mee te gaan naar Salzburg.
“Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou raken en was dus al best tevreden met mijn prestatie toen ik in Salzburg naar huis gestuurd werd. Toen Albert Verlinde me kwam terughalen met een wildcard kon ik het bijna niet geloven. Mijn enige ervaring beperkte zich tot het opluisteren van misvieringen met het Klein Koor van Mere tijdens mijn jeugdjaren toen ik er in de Bosstraat woonde. Ik krijg wel heel wat goede raad van de andere kandidaten, maar heb eigenlijk niets meer te verliezen.”

Tijdens het zware repetitieschema kan Marian wel rekenen op de steun van haar familie. “De eerste week van de paasvakantie hadden we oorspronkelijk een weekje vakantie gepland. Om mijn kinderen Joran (4) en Céline (8) toch een aangename vakantie te bezorgen stelde mijn zus voor dat ze samen met mijn man bij haar in Heldergem kwamen logeren. Aangezien zij zelf vier kinderen heeft, voel ik me minder schuldig om elke dag van ’s morgens tot ’s avonds weg te zijn. Doordat ze ook voor het eten zorgt, waan ik me hier zelf op hotel”, vertelt Marian dankbaar.
Veel andere familie heeft Marian niet in België. “Mijn mama stierf bij een verkeersongeval op de Oudenaardsesteenweg in Erpe toen ik slechts negen maanden was. Toch ga ik er van uit dat ze elke aflevering ziet en me steunt.”

In Nederland heeft Marian wel nog heel wat familie wonen. Ook de 84-jarige oma van Marian woont in Nederland. “Tijdens de eerste liveshow is ze komen kijken en dat deed me toch wel iets. Omdat het zo ver rijden is, zal ze niet meer komen, maar de eerste keer wou ze voor geen geld missen.”
De Nederlandse familie kan de uitzendingen op VTM echter niet volgen. “Nochtans zijn mijn neefjes en nichtjes ginds ook hevige fans. Een nichtje maakte er al een fansite over mij en tijdens de uitzendingen, richt de familie hier een webcam op de televisie zodat de familie in Nederland toch mee kan kijken. Stemmen kunnen ze helaas niet.”

;