Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Stampen & Dagen lanceert nieuwe CDLede - De  Vlaamse dialectische ambiancebrengers Stampen & Dagen hebben een nieuwe cd uit. Deze wordt zaterdag 25 april 2009 van 20u tot 23u aan het publiek voorgesteld in het cultureel centrum in de Kerkevijverstraat in Lede. Stampen & Dagen ontstond in de schoot van Jeugdhuis Leeuwerik en kent sinds de oprichting enkel leden die afkomstig zijn uit Lede.

De groep bestaat inmiddels 34 jaar. Van de oorspronkelijke bezetting is enkel nog zanger en gitarist Rudy Van den Nest present." De bezetting wijzigde intussen een drietal keer, maar nu keren we terug naar de roots met de nodige aandacht voor humor-muziek", vertelt Steven D'Hondt.
In die 34 jaar werden 2 LP's, vier cd’s en tal van singles opgenomen. Met hits als ‘Marie-Claire’, ‘den Tandem’ of ‘den Boemeltrein’ speelden de muzikanten onder andere op Rock Affligem en Dranouter.
Nu komt daar de nieuwe cd 'Zonder lief' bij. Op de cd brengt de groep ouwe vertrouwde Stampen & Dagen-sound in een nieuw jasje met viool, banjo en mandoline.

De zes muzikanten, Rudy Van den Nest, Steven D’Hondt, Denis Van Swalm, Luc Van Hauwermeiren, Koen Cornu en Koen Van Accoleyen bewijzen met de nieuwe cd dat het niet altijd in 't 'Antwaarps' of 't Izegems moet zijn, maar dat ook in het Oost-Vlaamse, Leedse dialect mooie, aanstekelijke liedjes gemaakt kunnen worden.
Wie de groep live aan het werk wil zien, moet zaterdag naar Lede komen of deze zomer afzakken naar Boterhammen in ’t Park in Brussel.

Op 7 augustus 2009 staat Stampen & Dagen ook op de Parkfeesten in Lede en in oktober krijgen ze bovendien de eer om er het slotconcert te brengen in zaal De Volkskring voor deze tegen de vlakte gaat.
De cd kost 13 euro en kan ook besteld worden via www.stampenendagen.be. De verzendingskosten bedragen in dat geval 2 euro.

;