Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Kathleen Dierens en Lien Dierinck bouwen privaat rusthuisOordegem - De werf van het privaat rust- en verzorgingstehuis Prieelshof kon zondag tijdens de openwervendag heel wat bezoekers lokken. Opvallend veel inwoners van Oordegem kwamen eens kijken wat Kathleen Dierens en Lien Dierinck in hun dorpscentrum realiseren. In het centrum van Oordegem, ingesloten tussen de Dr. Prieelslaan, de Rodtstraat en de Speurtstraat, zijn begin dit jaar de werken gestart voor een privaat rusthuis.

Een grootse onderneming, want het complex zal tegen eind 2010 plaats bieden aan 120 kamers en 32 serviceflats. In Lede is momenteel enkel het OCMW-rusthuis Villa Letha, goed voor 93 residenten. De bouw betekent dus meer dan een verdubbeling van het aanbod voor de gemeente Lede en dat vindt ook burgemeester Geert Grepdon een goeie zaak. "Ik ben blij dat er extra plaatsen komen voor mensen van Oordegem en ik weet zeker dat ook bewoners van Lede hier terecht zullen kunnen", stelde hij tijdens de eerste steenlegging.

Voor Kathleen Dierens, sociaal verpleegkundige die eerst werkte voor een mutualiteit en in een rustoord, is het een droom die in vervulling gaat. "Eind 2006 bracht een vriend me in contact met Lien. Zij liep als binnenhuisdecoratrice met de zelfde ideeën rond bejaardenzorg rond." Het klikte en de dames zetten samen de schouders onder rusthuis Bruggenpark in Zottegem. Ze staan er ook bewust tussen het personeel. "Wij nemen zelf de telefoon op en op 1 januari vorig jaar versterkten we er de keukenploeg."
Een aanpak die ze ook in Oordegem willen verderzetten, want met de nieuwbouw in Oordegem zetten ze de stap naar een allereerste eigen realisatie. "De regelgeving wordt voortdurend aangepast en de wetgeving wordt heel streng. Een nieuwbouw is dan ook een heel aangename manier van werken", vertelt Lien.

"Dit project is heel leuk omdat ik opgroeide op de Grote Steenweg, hier in Oordegem. Ik ken hier bijna iedereen en kan dus ook iets teruggeven aan de gemeenschap", vertelt Kathleen. Die woorden blijken geen loze belofte. Het rustoord is geïntegreerd middenin de dorpskern en zal deel uitmaken van het sociale weefsel.
"In het rustoord hebben we speciaal plaats voorzien voor een grote polyvalente zaal die ook door verenigingen kan gebruikt worden. Het is weliswaar niet de bedoeling hier fuiven te organiseren, maar we willen met ons rustoord echt deel uitmaken van Oordegem."

Voor de realisatie en financiering gingen de dames in zee met Cordia Holdings. "Wij kunnen veel soepeler omgaan met regelgeving dan openbare besturen, maar we zien ons zeker niet als concurrenten. Er is een hoge nood aan seniorenzorg en met dit project willen we daar graag aan meewerken."
Ook in de toekomst zijn er nog plannen, want beide dames zitten nog vol ambitie.

;