Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Jo Maebe (Groen!) protesteerde fel tegen het tarief om fotokopieën te maken bij de gemeente. "Het tarief is veel te duur." stelde hij, "0,25 euro staat niet in verhouding van de 0,05 euro die men betaalt in de private sector." Schepen Annelies De Meersman (VLD) vond het tarief billijk in vergelijking met de rechtbanK. "Op de rechtbank betaalt men 0,75 euro voor het eerste, en 0,25 euro per volgend kopie." stelde ze.

Raadslid Maebe was niet onder de indruk. "Als er iets is waarmee we beter niet vergelijken is het justitie wel." stelde hij "daar is pas een grondige modernisering noodzakelijk." Burgemeester Grepdon trad zijn schepen bij. "Op deze manier willen we onbezonnen kopiëren tegengaan. Het is dus om het milieu te sparen." voegde hij er fijntjes aan toe. Eerder diende Maebe al klacht in bij de provinciegouverneur over dit tarief, maar die stelde hem niet in het gelijk.
"Ik stel ook vast dat het gemeentepersoneel niet op de hoogte is dat kopëren gratis is in het kader van een openbaar onderzoek. Ik verzoek dan ook dit duidelijk kenbaar te maken aan het personeel en de bevolking." Schepen De Meersman noteerde de opmerking.

;