Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Man ontsnapt net op tijd uit brandende woningLede - Een bewoner van de Dwarsstraat in Lede kon zichzelf uit zijn brandende woning redden door via zijn raam in de dakgoot van de buren te kruipen. Zijn woning brandde volledig uit.

Vrijdagmorgen iets na 4 uur brandde een woning in de Dwarsstraat volledig uit. De bewoner alarmeerde de brandweer en kon zichzelf maar net in veiligheid brengen door via zijn raam in de dakgoot van de buren te klimmen. Doordat beide houten trappen volledig weggebrand waren, was dat de enige uitweg voor de man.

Buurvrouw Marie-Rose De Sutter schrok zich een hoedje toen er midden in de nacht op haar slaapkamerraam geklopt werd. "Ik was enorm geschrokken, maar uiteindelijk heeft Lesley ons ook gered. Wie weet wat er zou gebeurd zijn mocht hij zelf de brand niet opgemerkt hebben", vraagt de vrouw zich af.

Doordat de brandweerkazerne van Lede slechts 200 meter verderaf gelegen is, waren de spuitgasten zeer snel ter plaatse. Door hun snelle optreden bleven de twee naastgelegen woningen gevrijwaard.
De bewoner werd naar het ASZ overgebracht, maar mocht het ziekenhuis inmiddels al verlaten. Een branddeskundige onderzoekt de oorzaak van de brand.

;