Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - Nadat het OCMW van Lede jarenlang extra centen moest vragen werd de jaarrekening voor 2008 afgesloten met een positief resultaat. Er is maar liefst 411.000 euro over in kas. De gemeente moet dit jaar dus geen extra bijdrage leveren. "Het gunstige resultaat komt doordat we ons beleid gewijzigd hebben en nu meer bewoners kennen met een hogere hulpbehoevendheid waardoor we op een hogere tussenkomst van het RIZV kunnen rekenen", vertelt OCMW-voorzitter Roland Uyttendaele.

Het voorbije jaar werd ook de schuldenlast van het OCMW verder afgebouwd en verkocht het OCMW enkele gronden. Het is nog niet uitgemaakt of het OCMW de opgespaarde gelden mag houden of -deels- moet terugstorten naar de gemeente.

Vlaams Belang-raadslid Jurgen Van Hauwermeiren stelde voor om het overschot te gebruiken om alle OCMW-diensten samen te huisvesten.
"Mensen die een dienst nodig hebben bezoeken vaak eerst twee verkeerde gebouwen voor ze terecht komen waar ze moeten zijn", stelde hij.

Uytendaele erkende het probleem, maar wees het op dat de diensten momenteel al in een virtueel sociaal huis ondergebracht zitten en dat er een sociale gids verspreid werd onder de bevolking waarin alle diensten en hun locaties voorgesteld werden.

;