Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Lede - De aanbesteding van de kantine aan een nieuwe uitbater loopt in Lede niet van een leien dakje. Doordat één van de vier inschrijvingen om de kantine uit te baten spoorloos verdween, zal men de toewijzingsprocedure moeten overdoen. Hierdoor dreigt op 1 april geen nieuwe uitbater gekend te zijn, waardoor de kantine wellicht een tijdje de deuren zal moeten sluiten. Ondanks verschillende kandidaten die inschreven om de kantine te mogen uitbaten, slaagt het gemeentebestuur er niet in een nieuwe uitbater aan te stellen. Drie kandidaten deden vier biedingen.

Oorspronkelijk werd de uitbating toegewezen aan de hoogste bieder. Deze wenst echter af te zien van de uitbating en moet daarom een verbrekingsvergoeding betalen. Deze komt overeen met zes maanden concessie.

Van de twee biedingen die de volgende kandidaat deed, is er één spoorloos verdwenen. Het schepencollege zit bijzonder verveeld met het gebeuren, temeer daar alle biedingen aangetekend gebeurden.

Op het gemeentehuis wordt inmiddels koortsachtig gezocht naar de verloren offerte. Indien deze niet gevonden wordt, ziet het gemeentebestuur geen andere oplossing dan de procedure over te doen om gerechterlijke procedures te vermijden. Door de duur van de procedure lijkt het onmogelijk dat er op 1 april een nieuwe uitbater gekend is. In dat geval zal de kantine dan ook een tijdje gesloten worden.

;