Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Fietser vliegt door de lucht na aanrijding: chauffeur vlucht wegErpe-Mere - In de industriezone van Erpe-Mere pleegde dinsdagochtend iets voor 7 uur een chauffeur vluchtmisdrijf nadat hij een fietser aanreed. De fietser liep verschillende kneuzingen op. Beelden van een bewakingscamera tonen de ernst van de aanrijding. Politie en Parket doen een oproep naar getuigen.

De aanrijding gebeurde dinsdagochtend om 6.52 uur vlak voor de smalle Dokkestraat, een alternatieve toegangsweg vanuit Otteregem en Erondegem, aan de achterzijde van het industriepark van Erpe-Mere. Een automobilist die aan hoge snelheid naar de Dokkestraat rijdt, gaat nog in de remmen voor een fietser - met duidelijk goed functionerend achterlicht – die hij niet helemaal kan ontwijken. De fietser vliegt daarop over zijn stuur en de autobestuurder vervolgt zijn weg waarna de fietser op eigen kracht terug rechtstaat en verder stapt. “De man liep verschillende breuken op, maar heeft onwaarschijnlijk veel geluk gehad. Indien de man slechter was neergekomen of op een andere plaats was geraakt, konden de gevolgen hier veel erger zijn geweest”, vertelt commissaris Benny De Smet. Politie en gerecht tillen heel zwaar aan het feit dat de chauffeur zich niet om het slachtoffer bekommerde. “We doen dan ook een oproep naar de bestuurder om zich vooralsnog aan te geven en vragen getuigen of mensen die op basis van de beelden de aanrijder menen te herkennen ons te contacteren.” Wie meer inlichtingen kan verschaffen over het vluchtend voertuig of andere nuttige info heeft, kan de lokale politie bereiken tijdens de kantooruren via 053/60.64.64. Een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. is eveneens mogelijk. “Alle informatie zal met de nodige discretie worden behandeld”, garandeert de politie.

De beelden zijn te bekijken op de Facebookpagina van de lokale politie: https://www.facebook.com/PolitiezoneErpeMereLede/

 

;