Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe/Aalst - Een 40-tal straten in de omgeving van het kruispunt Vijfhuizen in Erpe viel vrijdagmorgen rond half één zonder elektriciteit. Oorzaak was een kortsluiting en ontploffing in de hoogspanningscabine naast de frituur achter de kerk van Erpe. Een vrij omvangrijk gebied in Erpe en Aalst viel daardoor zonder elektriciteit.

Eandis slaagde er 1.15 uur in de elektriciteit om te schakelen waardoor er terug stroomtoevoer was voor Asserendries, Biekorfstraat, Boudewijnlaan, Eegdeken, Expostraat, Gentse Steenweg, Irisstraat, Korte Vooruitzichtstraat, Kreupelveldstraat, Lindenstraat, Oude Gentbaan, Oude Heerbaan, Paddenhoek, Park Terlinden, Paternosterstraat, Raffelgemstraat, Sinte Apoloniastraat, Square Jacques Geerinckx, Sylvain Van Der Guchtlaan, Terlindendreef, Terlindenstraat, Wateringen, Zeeldraaierstraat in Aalst en Botermelkstraat, Dorpsstraat, Eegdeken, Gentsesteenweg, Grote Zadelweg, Katteweg, Leedsesteenweg, Oude Heerbaan, Oudenaardsesteenweg, Vijfhuizen, Zonneveldstraat in Erpe.

Om de bevoorrading te herstellen in Dorpsstraat, Erpedorp, Grote Zadelweg, Kleine Ommegangweg, Koebrugstraat, Koekhamerstraatje, Lange Ommegangstraat, Rooseveltlaan liet Eandis een noodgenerator aanrukken. 

;