Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Burst/Wetteren - In Wetteren zijn twee broers opgepakt op verdenking van verschillende gewapende overvallen op pastoors in Burst en Destelbergen en een bejaarde man in Wetteren. Ook de vriendin van een van beiden werd aangehouden.

Eind november werd de pastoor van Destelbergen aan zijn woning overvallen door twee gemaskerde en gewapende daders. Hij werd verplicht zijn geld en bankkaarten af te geven en werd vervolgens opgesloten in zijn kelder. Begin december werd in Wetteren een bejaarde man aan zijn woning overvallen door dezelfde daders en ook hij werd opgesloten in een kamer. De dag erna sloegen de daders opnieuw toe en deze keer overvielen ze op dezelfde wijze de pastoor van Burst. Ook hij werd opgesloten in de kelder en met de gestolen bankkaarten werd nadien geld afgehaald.

Bij het gecoördineerd onderzoek waren de drie politiezones van Destelbergen, Wetteren en Lede/Erpe-Mere betrokken. Zo kwamen ze in de Neerstraat in Wetteren terecht waar bij een huiszoeking bezwarend bewijsmateriaal werd gevonden. Er zijn drie aanhoudingen verricht, twee broers van 24 en 30 jaar uit Wetteren, samen met een 24-jarige vriendin die ervan verdacht wordt medeplichtig te zijn.
Opmerkelijk is dat precies op de dag van de aanhoudingen de 79-jarige aalmoezenier van Schoonaarde in zijn pastorij werd overvallen. In dit geval moet het om andere daders gaan.

;