Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Schepen Rasschaert stapt uit onvrede op bij VLDLede - Als een donderslag bij helderde hemel diende schepen Dirk Rasschaert (VLD) gisterenavond tijdens de geheime zitting van de gemeenteraad in Lede zijn ontslag in bij Vld. “Als reactie op dingen waar de Leedse liberale partij niet fier mag op zijn”, stelt hij.

Samen met zijn vader Jozef, actief sinds 1958, heeft schepen Dirk Rasschaert er een politieke loopbaan van 10 legislaturen of 60 jaar in de Leedse liberale familie opzitten. De beslissing om de blauwe familie plots de rug toe te keren, is dan ook heel opmerkelijk. "Ik kan me niet langer vinden in het standpunt van het VLD-partijbestuur in enkele heikele dossiers waarmee ik niet langer geassocieerd wil worden", is de summiere uitleg die Rasschaert geeft.

Leugen te veel

VLD Lede, en in het bijzonder OCMW-voorzitter Annelies De Meersman, bevindt zich de jongste tijd in heel wat woelige watertjes. Een bespreking daarover – bijna nog afgeblokt door N-VA’er Jan Lievens – werd wellicht de leugen te veel. Rasschaert wil echter niet bevestigen dat de dossiers rond de OCMW-voorzitter de druppel te veel waren. "Er gebeuren te veel dingen waar de Leedse liberale partij onmogelijk fier kan op zijn. Ik kan ook zeggen dat mijn vertrek heel sterke overeenkomsten vertoont met dat van gemeenteraadslid Norbert De Jonge, gewezen schepen Steven Hendrickx en nog andere partijleden die - in tegenstelling tot deze mandatarissen - helaas hun echte reden niet bekend maakten." Liberaal fractieleider Stijn Wille wou niet reageren op het ontslag. Vld-voorzitter Ingo Luypaert nam akte van het ontslag. “We willen Dirk bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de vld-fractie”, reageert die. Rasschaert blijft overigens wel politiek actief. Hij zal als onafhankelijke zetelen in het schepencollege en de gemeenteraad. Over de gemeenteraadsverkiezingen in oktober wil Rasschaert het nog niet hebben. “Daarvoor moet ik even terugplooien en bezinnen.” Het opstappen van Rasschaert bij Vld betekent wel het einde van de krappe meerderheid van CD&V en Open Vld met 13 op 25 zitjes. Mogelijk zal de eerder bij Vld opgestapte Conny Van Der Straeten als onafhankelijke de huidige coalitie blijven steunen. Andere optie is dat N-VA met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen later dit jaar zal proberen om Vld, en misschien ook CD&V, het hof te maken.

;