Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Marijke Wynant leukt kinderfeestjes op met themakoffersLede - Het verjaardagsfeest van dochter- of zoonlief is voor veel ouders een nachtmerrie. Je huis laten afbreken of toch een lawaaierige binnenspeeltuin. “Die stress is nergens voor nodig”, vertelt Marijke Wynant. Zondag stelt ze tijdens de Pop-Up handelsbeurs in Lede de oplossing voor: te huren themakoffers.

Met twee zonen van 6 en 8 is Marijke Wynant zelf een ervaringsdeskundige als het op verjaardagsfeestjes aankomt. “Bij het laatste feestje van Wout (6) in mei wou ik eens iets anders. Aangezien hij gek is van piraten maakte ik een piratenkoffer met tal van attributen en spelletjes.” Het bleek een schot in de roos. “Het verkleden alleen vonden de kinderen al geweldig en al wat er bij kwam, maakte het nog beter”, lacht de creatieve mama. Door het succes groeide het idee om meer koffers te maken en die te verhuren aan mama’s en papa’s. Marijke startte in bijberoep en TopParty was geboren. “Naast mijn piratenkoffer is er ook al een prinsessenkoffer en een Eenhoornkoffer. Minder thematisch maar wel met legerkledij en een camouflagenet zijn een legerkoffer met geweren voor een lasershooting en een buitenspelkoffer boordevol materiaal voor minder gekende spelen.” In elke koffer vind je (verkleed)materiaal voor kinderen, natuurlijke schmink, spelletjes en de benodigde attributen, kleurplaten, verhaaltjes en boekjes voor wie het rustig aan wil doen.

Koffers vol feest

“Elke koffer bevat materiaal voor acht kinderen, maar dat is indien gewenst uit te breiden.” Zonen Lars (8) en Wout (6) zijn de perfecte testers. “De jongens vinden de koffers geweldig en dat blijkt ook het geval bij de eerste huurders. “Ik ben nog geen twee maanden gestart, maar de mond-aan-mondreclame doet zijn werk.” Het huren van een standaard koffer gevuld met materieel voor acht kinderen kost tussen de 65 en 85 euro. “We vragen 30 euro waarborg en leveren de koffer gratis af binnen een straal van 5 kilometer. Om mama’s en papa’s geen extra stress te bezorgen, mag de koffer de avond voordien afgehaald worden en de dag na het feestje worden terugbezorgd.” Elke themakoffer richt zich op specifieke leeftijden. “De piratenkoffer en prinsessenkoffer zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar, de eenhoornkoffer richt zich op 6 tot 9-jarigen en de legerkoffer is geschikt voor 7 tot 99-jarigen.” Nieuwe koffers zijn in de maak. “Tegen augustus wil ik een wellnesskoffer met een voetbad en plantaardige make-up klaar hebben voor 8 tot 11-jarigen.” Kennismaken met Marijke Wynant, TopParty en de themakoffers kan tijdens de gratis toegankelijke Pop-Up Handelsbeurs in en rond zaal De Bron op zondag 24 juni van 11 tot 18 uur. Meer info op www.TopParty.be of via 0474/43.94.42.

;