Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Viering kwarteeuw Commanderij MolenbergLede - In 1993, 25 jaar geleden, stichtten enkele wijnkenners de Commanderij Molenberg. “Doel was onze eigen wijnkennis en degustatiepraktijk te intensifiëren en vooral te delen”, vertellen de oprichters.

Die oprichters waren toenmalig en huidig voorzitter Carl De Kimpe, toenmalig uitbater van het clublokaal estaminet Den Bonten Os, de Leedse wijngoeroe Georges Vijverman, de heden welbekende wijnjournalist Alain Bloeykens en de inmiddels overleden Leonard Verdonck. Met hun naam werd verwezen naar de locatie van stamlokaal Den Os in de Molenbergstraat.

Een uitnodiging op het gemeentehuis zorgde er voor dat die mensen in de bloemtjes werden gezet en daarbij werd wijlen Leonard Verdonck evenmin vergeten. Nadien volgde de introductie van drie ereleden. Kathleen Van Den Berghe en haar man Sigurd Mareels, eigenaars van Château de Suronde in Rochefort-sur-Loire en Château De Minière in Ingrandes-en-Touraine vlakbij Bourgeuil, en Patricia Vanhoorebeecke, samen met haar man Guy eigenaar van wijndomein Bel-Air in Languedoc, zijn daardoor voortaan bijzondere gasten van de Commanderij. Iedereen is overigens welkom op de talrijke degustatieavonden. Het volledige programma en meer info op www.commanderijmolenberg.be.

;